Cum functioneaza CGM Dexcom G6

Ce este un sistem de monitorizare continua a glicemeie CGM?

Un sistem CGM (Continuous Glucose Monitor), este un dispozitiv care masoara nivelul glicemiei atat in timpul zilei cat si in  timpul noptii. Senzorul poate furniza masuratori ale glicemiei 24 din 24 ore, asta insemnand ca puteti sa vedeti trendul glicemiei minut cu minut, ora de ora.

Puteti obtine informatii valoroase despre nivelul  glicemiei, viteza si trendul ei, anumite tipare pe care nu le-ati observat pana acum, precum si informatii aditionale pentru a va controla proactiv diabetul.

Utilizatorii care folosesc un sistem CGM isi controloeaza proactiv  niveluri ridicate și scăzute ale glicemiei, in plus oferă o perspectivă suplimentară asupra impactului pe care mesele, exercițiile și perioadele de boala le pot avea asupra nivelurilor glicemeie.

Sistemul CGM Dexcom G6 contribuie activ la o mai bună gestionare a diabetului, ajutându-va sa luati decizii privind tratamentul pe baza informatiilor primite, in comparatie cu informatiile primite de la un glucometru traditional.

Studiile au confirmat ca utilizand un sistem CGM puteti reduce valorile hemoglobinei A1C si reduceti riscul episoadelor de hipoglicemie, daca sunteti sub terapie cu injectii cu insulina sau pompa de insulina.

Cum functioneaza CGM Dexcom G6?

Sistemul de monitorizare continuă a glicemiei (CGM) monitorizează nivelurile glicemiei pe tot parcursul zilei si a noptii.

Senzorul Dexcom G6 este plasat în țesutul subcutanat cu ajutorul unui aplicator automat, care facilitează inserția și minimizează posibilitatea eșecului datorat erorii de plasare. Permite plasarea senzorului sub piele într-o manieră rapidă și simplă, evitând, în același timp, posibilitatea aparițiilor accidentelor.

Senzorul efectuează măsurătorile glicemiei in mod continuu din lichidul interstițial.

Transmitatorul Dexcom G6 este reutilizabil, aceste se conectează la senzorul Dexcom G6 și transmite valorile glicemiei în timp real, astfel încât utilizatorul poate vizualiza informațiile direct pe smartdevice-ul sau compatibil (dispozitive compatibile Dexcom G6). Prin aplicatia dedicata Dexcom G6 sunt afisate nivelurile actuale ale glicemiei, precum și trendul glicemiei. Pot fi setate alerte personalizate atunci când sunt atinse anumite valori ale glicemiei.

Componentele sistemul Dexcom G6

Sistemul Dexcom G6 este compus din urmatoarele componente

  1. Senzor (sensor): senzorul este un fir mic si subtire, care este inserat sub piele cu ajutorul unui aplicator automat
  2. Transmitator (transmitter): transmitatorul se fixeaza peste senzor. Transmitatorul colecteaza informatiile din senzor si le transmite wireless catre smartdevice

Datele sunt transmise catre  un smartdevice (dispozitive compatibile Dexcom G6), care inregistreaza informatiile din transmitator. Prin intermediul aplicatiei Dexcom G6 veti primii urmatoarele informatii: unda trendului glicemiei, nivelul actual al glicemiei, previziunea trendului – directia si viteza cu care se va schimba glicemia, alarme si alerte (personalizabile)

Beneficiile utilizarii CGM Dexcom

In comparatie cu un glucometru traditional, care  furnizeaza doar o singura valoarea a glicemiei masurata la un moment dat, sistemul CGM Dexcom G6 va furnizeaza in timp-real, informatii dinamice ale glicemiei la fiecare 5 minute – pana la 288 de inregistrari in 24 ore, oferind o solutie performanta pentru a vedea ce se intampla in permanenta cu nivelul glicemiei.

Reducerea A1C

A fost dovedit utilizarea sistemului CGM Dexcom G6 a fost cea mai buna solutie in managementul glicemiei pentru reducerea A1C. Pacientii cu Diabet Tip 1 au expermientat o reducere a A1C cu o medie de 1,3% **¹

Reducerea Hipoglicemiilor

Sistemul CGM Dexcom G6 nu doar reduce valoarea hemoglobinei A1C,
numeroase studii au demonstrat ca poate
reduce timpul petrecut in
hipoglicemie ¹¯³

Monitorizare continua pe timp de noapte

Sistemul CGM Dexcom G6 este prevazut cu alerte care va informeaza daca va aproapiati de niveluri scazute sau crescute ale glicemiei

  • Reduceti nivelul hemoglobinei A1C fara sa cresteti frecventa hipoglicemiilor
  • Cresteti perioada cand aveti nivelul glicemiei in intervalul target-ului
  • Cresteti informatiile si cunostintele despre efectele alimentelor, insulinei, stresului si activitatile fizice asupra controlului glicemiei.
  • Cresteti cunostintele despre trendul glicemiei, incluzand cresterea sau scaderea rapida a nivelului glicemic

Puterea sistemului Dexcom G6

Auto-Aplicator Simplu

Un auto-aplicator usor de utilizat, aplicarea senzorului se realizeaza la apasarea unui singur buton

Utilizare pana la 10 zile

Senzorul ultra-subtire si rezistent la apa este discret si usor de aplicat

Acuratetea valorilor

Acuratetea exceptionala fara a fi nevoie sa va mai intepati

Alarme si Alerte customizabile

Setati target-ul si primiti notificari atunci cand glicemia creste sau scade

Partajati
datele

Partajati datele celor apropiati dvs.

Versatilitate in utilizare

Sistemul CGM Dexcom G6 poate fi utilizat la copii cu varsta incepand de la 2 ani

Viitorul CGM este aici

ZERO Intepaturi

Dexcom G6 va ofera libertatea de a va gestiona diabetul FARA intepaturi si FARA calibrare*

* Dacă valorile glicemiei și/sau simptomele nu corespund așteptărilor dumneavoastră, utilizați o valoare a glicemiei capilare pentru a lua decizii terapeutice.

Valorile glicemiei direct pe smart device-ul dvs

Cu doar o privire rapidă asupra dispozitivului dvs. inteligent, vedeți unde se îndreaptă nivelurile de glicemiei și cât de repede ajung acolo, astfel încât să puteți actiona imediat

Reducerea HbA1c

Studiile clinice au dovedit ca utilizarea sistemului CGM Dexcom G6 reduce valoarea HbA1c și reduce incidentele hipoglicemice **

Cine poate utiliza un sistem de monitorizare continua a glicemiei?

American Association of Clinical Endocrinologists (AACE) si  American College of Endocrinology (ACE) a publicat ghiduri cu urmatoarele recomandari:

  • Pacientii care sufera de Diabet Tip 1
  • CGM poate aduce beneficii pacientilor cu Diabet Tip 2 care isi administreaza insulina
  • Pacienții care prezintă risc de hipoglicemie și / sau care au episoade frecvente de hipoglicemie pot avea beneficii de utilizarea CGM.