Dexcom ONE – Calibrarea optionala

Ce este calibrarea?

Cu Dexcom ONE, nu mai e nevoie să vă înțepați degetele (cu condiția ca simptomele să corespundă valorilor indicate de Dexcom ONE) sau calibrați sistemul pentru a lua decizii de tratament ale diabetului.

Acest lucru poate reduce durerea și necesitatea înțepării excesive a degetelor¹ și posibilelor mesaje de eroare datorate unei calibrări inexacte².

Ce este calibrarea opțională?

Dacă este necesar, Dexcom ONE poate fi calibrat opțional, măsurând valoarea nivelului glucozei cu un glucometru și apoi introducând valoarea în receiver sau în aplicația Dexcom ONE din smartphone.†.

Rețineți:
Calibrarea Dexcom ONE este opțională.

Calibrarea cu ajutorul glucometrului poate alinia valorile indicate de senzor cu valorile glucometrului, dar este normal ca cifrele să nu indice aceeași valoare.

Stabilirea așteptărilor | Valorile înregistrate de glucometru și valorile înregistrate de senzor

Valorile înregistrate de senzor sunt măsurate din fluide diferite față de valorile înregistrate de glucometru, astfel încât de regulă nu vor corespunde, motiv pentru care, de obicei, nu vor indica aceleași valori.

• Dexcom ONE măsoară nivelurile glucozei din lichidul interstițial.

• Glucometrele (BG) măsoară nivelurile glucozei din sânge.

• Ambele valori pot fi diferite și totuși pot fi considerate precise.

• Niciuna dintre aceste valori nu este la fel de precisă ca un test de laborator furnizat de un profesionist din domeniul sănătății.

Cum se face calibrarea optională pentru Dexcom ONE

Este posibil să doriți să vă calibrați Dexcom ONE folosind o valoare a nivelului glucozei înregistrată cu glucometrul.

Dacă calibrați, introduceți nivelului glucozei înregistrată cu glucometrul în aplicație sau receiver, nu în ambele. Celălalt dispozitiv se va actualiza după aprozimativ 5 minute

Înainte de calibrare

Deși calibrarea Dexcom ONE este opțională, vă recomandăm să urmați sfaturile de mai jos.

Nu calibrați în aceste situații:
• Există presiune pe zona unde este senzorul: Nu calibrați dacă valorile indicate de senzor par inexacte din cauza unei presiuni pe senzor. Senzorul ar trebui să revină automat la normal după eliminarea presiunii.

• Variația rapidă a nivelurilor glucozei: Calibrarea funcționează cel mai bine atunci când nivelul glucozei este stabil. Vă rugăm să așteptați dacă nivelul glucozei se schimbă repede.

Atunci când calibrați, trebuie să respectați următoarele etape:
• Spălați-vă pe mâini: Spălați mâinile cu apă și săpun și ștergeți-le.
• Introduceți în interval de 5 minute: Introduceți calibrarea într-un interval de 5 minute de la înțeparea degetului.

Pentru a obține o valoare exactă a valorii glucozei folosing glucometrul, urmați aceste etape:
• Spălați mâinile cu apă şi săpun.
• Ștergeți mâinile
• Înțepați un deget

Calibrarea Dexcom ONE

Calibrarea Dexcom ONE este opțională. Deoarece este cel mai precis sistem CGM disponibil¹, nu este nevoie să-l calibrați în mod constant. Poate fi util să calibrați dacă valorea nivelului glucozei înregistrată de Dexcom ONE este în afara intervalelor afișate în a doua coloană de mai jos timp de câteva ore.

! Nu calibrați dacă valorea nivelului glucozei înregistrată de Dexcom ONE nu este afisată din cauza presiunii adăugate asupra senzorului; eliberați presiunea pentru a permite valorea nivelului glucozei să revină la normal.

Compararea valorilor Glucometrului și a Sistemului de Monitorizare Continuă a Glucozei CGM

Puteți compara valorile glucozei înregistrate cu Glucometrul și ale Sistemului de Monitorizare Continua a Glucozei CGM pentru a vedea cât de apropiate sunt valorile. Urmați acești doi pași simpli pentru a afla cum se compară valorile înregistrate cu Glucometrul cu valorile înregistrate de Dexcom ONE:

• În prima coloană, găsiți valoarea glucozei înregistrate cu Glucometrul cea mai apropiată de a dvs.

• În acel rând, verificați dacă valoarea glucozei dvs. înregistrate de Dexcom ONE se încadrează în intervalul din a doua coloană.

Dacă se potrivește, valoarea glucozei înregistrate de CGM se încadrează în intervalul acceptabil pentru precizie și nu trebuie calibrare. Dacă nu se potrivește, luați în considerare calibrarea CGM.

Acest tabel oferă valori ale senzorului care sunt în ± 20 mg/dL din valoarea glucometrului pentru valorile glucometrului <70 mg/dL și cu ± 20% din valoarea glucometrului pentru valorile glucometrului ≥70 mg/dL.

Este posibil să doriți să calibrați Dexcom ONE folosind o valoare a glucometrului.

Când calibrați, introduceți valoarea indicată de glucometru în aplicație sau în receiver, nu în ambele. Celălalt dispozitiv se va actualiza după aproximativ 5 minute.

Aplicația Dexcom ONE

Din aplicație, mergeți la Setări > Calibrare.

Receiver Dexcom ONE

Din receiver, mergeți la Meniu > Calibrare senzor.
Urmați instrucțiunile de pe ecran

Calibrarea durează aproximativ 5 minute, iar în această perioadă nu este permisă o altă calibrare.

Înainte de calibrare

Atunci când calibrați Dexcom ONE utilizând glucometrul, nu uitați:

• Calibrați într-un singur dispozitiv de afișare: Calibrați într-un singur dispozitiv de afișare, chiar dacă utilizați atât aplicația, cât și receiverul. Sistemul CGM transmite informațiile de calibrare între acestea.

• Valori măsurate de glucometru: Calibrați numai cu valori măsurate de glucometru cuprinse între 40 mg/dL și 400 mg/dL.

• Alerta Calibrare neutilizată: Dacă primiți o alertă Calibrare neutilizată, repetați înțeparea degetului și calibrați din nou.

Pentru a vedea ce anume trebuie să faceți, urmăriți-vă valorile indicate de Dexcom ONE de-a lungul a câtorva ore. Dacă valorile indicate sunt mereu mai ridicate (sau mereu mai scăzute) decât valorile măsurate de glucometru, iar diferența este mereu mai mare de 30%, vă rugăm să înaintați o cerere de asistență privind produsul sau să vă adresați furnizorului de servicii medicale, pentru asistență suplimentară.

Este important să vă bazați pe organismul și simptomele dvs. Dacă modul în care vă simțiți nu este compatibil cu valorile indicate de sistemul CGM sau dacă aveți îndoieli, pentru comparație uitați-vă mereu la valoarea indicată pentru glucoza din sânge.

Cum interpretăm corect valorile nivelului glucozei înregistrate de Dexcom ONE

Sistemul de Monitorizare Continuaă a Glucozei CGM Dexcom ONE – este calibrat din fabrică. Acest lucru reduce durerea și efortul asociate recoltării frecvente a probelor cu glucometrul (studiu Price și Walker, 2016), precum și potențialele erori asociate cu calibrarea incorectă (studiu Wadwa, 2018).

Decizii de tratament
• Cu Dexcom ONE, puteți lua decizii de tratament fără a utiliza glucometrul pentru a verifica valoarea glucozei din sânge (glicemia).

Săgețile de tendință vă oferă predictibilitatea asupra nivelul glucozei în următoarele 30 de minute.
• Utilizați-le pentru a aborda proactiv gestionarea diabetului.

Puteți utiliza valorile înregistrate ale nivelului glucozei precum și săgețile de tendință afișate de Dexcom ONE pentru a lua decizii de tratament

Comparaţi valorile înregistrate de Dexcom ONE cu cele înregistrate de glucometru doar atunci când tendinţa valorii glucozei înregistrată de Dexcom ONE este Stabilă

! NU comparaţi valorile înregistrate de Dexcom ONE cu cele înregistrate de glucometru atunci când nivelul glucozei are variabilitate rapidă sau se modifică – Crește sau Scade

† Pentru o listă cu dispozitivele compatibile, vizitați https://cgmdiabet.ro/dispozitive-compatibile-aplicatie-dexcom-one/
¹ Wadwa RP, Laffel LM, Shah VN, Garg SK. Precizia unui sistem de monitorizare continuă a glicemiei în timp real, calibrat din fabrică, pe parcursul a 10 zile de utilizare la tineri și adulți cu diabet. Diabetes Technol Ther. 2018;20(6):395-402.
² Price D, Walker T. The Rationale for Continuous Glucose Monitoring-based Diabetes Treatment Decisions and Non-adjunctive Continuous Glucose Monitoring Use. Eur Endocrinol. 2016;12(1):24-30. doi:10.17925/EE.2016.12.01.24