Livrare si retur

Livrarea comenzilor

Daca ai nevoie si de alte informatii decat cele afisate in contul tau, ne poti contacta la numarul de telefon: 0799044255 sau prin e-mail la adresa: [email protected]

Modificare sau anulare comanda

Daca te-ai razgandit si nu mai vrei un produs din comanda, vrei alt produs decat cel comandat sau nu mai vrei niciunul dintre produsele comandate, ne poti anunta cat mai repede la numarul 0799.044.255. De asemenea, posibilitatea anularii unei comenzi sau livrari este disponibila si din contul tau de client, sectiunea „Comenzile mele”.

Livrare prin curier

Pentru produsele vandute de cgmDiabet livrarea este gratuita pentru comenzile cu valoare mai mare de 1501 lei

Taxa de livrare este de 25 lei pentru comenzile cu valoare mai mica de 1500 lei.

Taxa de livrare mentionata in aceasta sectiune se refera strict la produsele vandute si livrate de catre cgmDiabet.ro

 

Renuntarea la cumparare

Regulament privind serviciul de retur gratuit

Renuntarea la cumparare reprezinta un serviciu oferit clientilor Deyan Kraft Medical, societate comerciala cu raspundere limitata, organizata potrivit legii romane, cu sediul in Craiova, Str. Nicolaescu Plopsor nr.4, bl.49ap, sc.1. ap.03, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J16/2662/2017, numar de inregistrare fiscala RO 38341889.

Prin acest serviciu, clientii cgmDiabet pot returna in termen de 14 zile calendaristice produsele cumparate din magazinele din reteaua nationala cgmDiabet si de pe www.cgmDiabet.ro, conform Termenilor si Conditiilor de retur prevazute in prezentul Regulament.

Acest serviciu nu afecteaza dreptul de retragere prevazut de O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, pentru contractele incheiate la distanta sau contractele incheiate in afara spatiilor comerciale cgmDiabet.

Clientii care renunta la cumparare, solicitand returul unui produs, se vor supune regulilor prezentului Regulament, acceptandu-l in integralitate.

Clientii cgmDiabet sunt beneficiarii directi ai acestui serviciu.

Acestia pot fi persoane fizice  sau persoane juridice care au achizitionat produse de pe www.cgmDiabet.ro, fiind titularii facturii sau ai bonului fiscal (persoane fizice) sau reprezentantii persoanei juridice titulare a facturii fiscale cgmDiabet.

Cum puteti returna produsele achizitionate de la cgmDiabet?

Produsele cumparate de pe www.cgmDiabet.ro pot fi returnate  in termen de 14 zile calendaristice:

 • prin completarea Formularului de Retur afisat pe site
 • declaratie neechivoca in scris in care cumparatorul isi exprima decizia de retragere din contract, a carei primire va fi confirmata (hartie, mail).

Termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza:

 • de la data livrarii produsului in cazul in care produsul a fost achizitionat de pe www.cgmDiabet.ro ; in cazul unei comenzi care contine mai multe produse, termenul de 14 zile calendaristice se calculeaza de la data livrarii ultimului produs din comanda.

Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contractul de vanzare fara a fi nevoit sa justifice decizia si fara a suporta alte costuri suplimentare, cu exceptia costurilor de transport

In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin.

Purtati raspunderea pentru orice eventuala diminuare a valorii produselor, daca in urma verificarii conformitatii, proprietatilor si functionalitatii produselor se dovedeste ca aceasta devalorizare a fost cauzata de manipularea necorespunzatoare de catre dvs.

Conditiile referitoare la produsul returnat

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost cumparat sau livrat:

 • Sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manual de utilizare si certificate de garantie;
 • Produsul trebuie sa fie returnat in conditii de siguranta, pe cat posibil in ambalajul original pentru a se evita deteriorarea acestuia la manipulare si/sau transport. Unele produse sunt marcate cu un sigiliu aplicat de producator pe ambalaj. Acest sigiliu nu este prezent in mod obligatoriu, prezenta lui fiind specifica producatorului. Prezenta sigiliului nu este obligatorie pentru a demonstra ca produsul este exact in forma si conditiile in care a fost eliberat de catre producator. Deteriorarea sigiliului nu aduce nici o limitare dreptului de renuntare la contract.

Produse care nu sunt acceptate la retur

 • Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au  fost desigilate de consumator, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate dupa desigilare
 • Servicii care au fost comandate de client si au fost executate cu acordul acestuia;
 • Produse  care au fost desigilate si utilizate
 • Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
 • Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, etc.);
 • Produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans;
 • Furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere;
 • Produse de pe care au fost dezinstalate sistemele de operare sau alte programe software existente la cumparare sau daca produsele au licente OEM activate;
 • Daca au fost achizitionate mai multe produse din acelasi model, se accepta retur doar daca unul singur a fost desigilat sau deszambalat;
 • In cazul in care se returneaza un produs dintr-un pachet promotional se va returna diferenta dintre pretul de baza si cel promotional al produsului returnat.

Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informeaza cgmDiabet  cu privire la decizia de retragere din contract prin completarea Formularului de Retur disponibil pe site sau poate returna produsul personal la sediul social al companiei.

Pentru produsele pentru care solicitarea de retur s-a facut prin Formularul de Retur de pe site, cumparatorul va primi pe e-mail numar de inregistrare si detalii cu privire la solicitarea inaintata. Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala. Suma aferenta returului se va transfera prin ordin de plata in contul bancar comunicat de catre client

In cat timp va vom restitui suma aferenta returului?

Restituirile prin virament bancar, caz in care se va face in cel mult 3 zile de la data la care cgmDiabet intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care cgmDiabet este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Rambursarea sumelor pentru returul online se va face in cel mult 3 zile de la data la care cgmDiabet intra in posesia produsului returnat, dar nu mai mult de 14 zile calendaristice din momentul in care cgmDiabet este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului.

Ziua in care consumatorul isi exercita dreptul de retragere din contract nu se va lua in seama la calculul termenului, iar in cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, CgmDiabetva prelungi termenul in mod corespunzator.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopul efectuarii returului

In cazul in care nu exista neconformitati iar produsele indeplinesc toate conditiile de retur mentionate mai sus, angajatii cgmDiabet vor proceda la intocmirea documentelor financiar-contabile aplicabile, in conformitate cu prevederile legale (factura de retur/avans, dispozitie de compensare, dispozitie de plata, chitanta). Datele necesare intocmirii documentelor mai sus mentionate fac referire la: nume, prenume, domiciliu, seria si nr. CI, cont bancar, dupa caz. Vom folosi datele cu caracter personal in scopul intocmirii documentelor financiar-contabile, conform dispozitiilor legale in vigoare. In cazul in care dumneavoastra nu doriti sa furnizati aceste date, returnarea produselor nu este posibila chiar daca se incadreaza in conditiile de retur mai sus prezentate, intrucat nu ne putem conforma legislatiei din domeniul fiscal.

Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare: costurile de transport sunt suportate de catre client.

cgmDiabet poate refuza colaborarea cu consumatorii care au abuzat de dreptul de a renunta la cumparare. Notificarea acestora se va face anterior impunerii restrictiilor privind vanzarea de produse sau servicii.