Publicat pe

Low Carb Waffle #glicemii stabile

 

Low Carb Waffle #glicemii stabile

M-am îndrăgostit de rețeta asta! Are doar 10g de carbohidrați lenți și este absolut delicioasă. Nu compromite gustul dulce al unui desert, însă nu are deloc carbohidrați rapizi, ceea ce înseamnă o glicemie stabilă, fără acele spike-uri pe care majoritatea deserturilor le cauzează. Și ca să vă conving de cât de genială este rețeta asta de goffre vă spun doar că în majoritatea cazurilor nici nu mai bolusez pentru un asemenea desert.

 

Folosesc ca bază făină de soia care are doar 29g CH/100g, lapte de soia a cărui număr de glucide este aproape inexistent, iar pentru gust dulce apelez la îndulcitor de stevia și gem de fructe de pădure și semințe de chia pe care l-am făcut chiar eu în casă și are doar 5g CH/100g! (vă las rețeta pentru gem chiar aici!)

Low Carb Waffle
2018-01-21 06:51:35
Serves 1

 

Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
3 min
Total Time
13 min
Prep Time
10 min
Cook Time
3 min
Total Time
13 min
Ingredients
  1. 30g făină de soia (>9g CH)
  2. 1 plic de praf de copt
  3. 1 ou
  4. 50 ml lapte de soia
  5. 1 linguriță de esență de vanilie
  6. 1 linguriță de îndulcitor de stevia
  7. 2 linguri de gem de fructe de pădure și semințe de chia (>1g CH)
  8. Fulgi de migdale
Instructions
  1. Batem albușul de ou pentru a crea o textură cât mai aerată.
  2. Amestecăm gălbenușul, îndulcitorul și treptat restul ingredientelor până obținem o compoziție ca de clătite.
  3. Pregătim aparatul electric. Îl tapotăm cu ulei și îl lăsăm 2 minute să se încălzească.
  4. Punem toată compoziția, dăm aparatul la temperatura medie și lăsăm 2-3 minute.
  5. La final, lăsăm imaginația să ne creeze un decor cu gem și fulgi de migdale.
Ines Nerina https://inesnerina.com/

Eu am mâncat acest desert cu o glicemie de 73 stabilă, fără să mai fac insulină rapidă, iar la 1h de la masă glicemia era 101 tot stabilă. Am mai verificat la 2h și ea era 99 și la fel de stabilă. Asta numesc eu un adevărat succes! Sper că v-am inspirat cu acest preparat dulce și foarte cuminte pentru glicemii. Spor la gătit și poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.