Publicat pe

BIOCORP și Novo Nordisk – parteneriat pentru îmbunătățirea îngrijirii diabetului

BIOCORP, compania franceză specializată în proiectarea, dezvoltarea și fabricarea de dispozitive medicale inovatoare, a anunțat un acord de parteneriat cu Novo Nordisk, lider mondial în îngrijirea diabetului. Acordul se referă la dezvoltarea și distribuția unui nou dispozitiv inteligent Mallya pentru pen-ul injector Novo Nordisk FlexTouch utilizat de persoanele cu diabet. Astfel, BIOCORP și Novo Nordisk devin parteneri pentru crearea de pen-uri inteligente prin încorporarea Mallya în pen-urile preumplute FlexTouch Novo Nordisk.

Despre dispozitivele Mallya ale companiei BIOCORP

Mallya este un smartcap pentru pen-urile preumplute cu insulină, activat prin Bluetooth, care colectează doza, ora fiecărei injecții și tipul insulinei și transferă informațiile în timp real către aplicația de mobil dedicată. Mallya ajută persoanele cu diabet să păstreze un jurnal al administrării dozelor de insulină utilizând cea mai inovatoare tehnologie în domeniu.

Senzorul inteligent se conectează la majoritatea pen-urilor cu injecție cu insulină de unică folosință pentru a colecta date despre fiecare administrare a insulinei. Momentan, pe piață există 3 tipuri de dispozitive Mallya, compatibile cu pen-urile de unică folosință FlexPen® Novo Nordisk, KwikPen® Eli Lilly și SoloStar® Sanofi.

Dispozitivul Mallya pentru FlexTouch®

FlexTouch este pen-ul prin care se comercializează majoritatea insulinei Novo Nordisk și care va servi drept platformă pentru toată insulina vândută de companie în viitor. De acum înainte, pe aceste pen-uri preumplute, de unică folosință, se va atașa direct dispozitivul inteligent Mallya. Dispozitivul va permite înregistrarea dozelor de insulină injectate, cu scopul de a ajuta persoanele cu diabet zaharat să păstreze un jurnal detaliat și să furnizeze un istoric personalizat medicului curant.

Pentru această colaborare va fi dezvoltată o versiune specifică a Mallya pentru FlexTouch, lucru ce se datorează mecanismului unic de dozare al FlexTouch. Dispozitivul existent Mallya a trebuit să fie reproiectat pentru a satisface nevoile acestui mecanism, păstrându-i acuratețea și fiabilitatea pentru pacient. Potrivit BIOCORP, senzorul colectează date cu o precizie de cel puțin 99% și are un marcaj CE pentru distribuție în Europa. Are o durată de utilizare de minim doi ani și poate fi reîncărcat printr-un port USB.

După dezvoltarea cu succes a dispozitivului inteligent, Novo Nordisk intenționează să îl distribuie în mai multe țări. BIOCORP se așteaptă să crească volumul de producție începând cu 2022.

Novo Nordisk colaborează cu BIOCORP deoarece credem că persoanele cu diabet merită libertatea de a decide ce soluție funcționează cel mai bine pentru ele. Studiul nostru suedez study1 demonstrează beneficiile pentru sănătate asociate cu utilizarea pen-urilor inteligente cu insulină. Și pe măsură ce lansăm în continuare astfel de pen-uri inteligente, colaborăm și cu BIOCORP pentru a permite și mai multor persoane cu diabet să profite de beneficiile pe care le pot oferi dispozitivele conectate. Această colaborare demonstrează angajamentul nostru de a face gestionarea diabetului mai ușoară, oferind tuturor persoanelor acces la date despre comportamentul de administrare a tratamentelor terapeutice, despre care se știe că ar putea duce la îmbunătățirea rezultatelor pacienților.”, a spus Søren Smed Østergaard, vicepreședinte Digital Health la Novo Nordisk.

Compania BIOCORP este foarte mândră să semneze acest parteneriat cu cea mai importantă companie mondială care activează în domeniul diabetului, Novo Nordisk. Este o recunoaștere imensă pentru Mallya noastră. Furnizând aproape 50% din insulina utilizată în întreaga lume, Novo Nordisk a distribuit peste 500 de milioane de stilouri pentru insulină în 2020, tratând aproape 30 de milioane de pacienți. […] suntem încântați să lucrăm pentru a deschide posibilitățile de conectivitate pentru mulți pacienți din întreaga lume care folosesc acest pen.”, a spus Éric Dessertenne, CEO BIOCORP.

Despre BIOCORP

Recunoscut pentru expertiza sa în dezvoltarea și fabricarea de dispozitive medicale și sisteme de livrare, BIOCORP a dobândit astăzi o poziție de lider pe piața dispozitivelor medicale conectate datorită Mallya. Acest smartcap inteligent pentru pen-urile cu insulină permite monitorizarea fiabilă a dozelor injectate și, astfel, oferă o mai bună complianta în tratamentul pacienților cu diabet zaharat.

Mallya în România

Compania CGM Diabet este onorată să aducă clienților din România tehnologii de top de la producători de renume mondial. Începând cu 2020, compania noastră a facilitat aducerea în premieră în România a dispozitivelor Mallya, ajutând comunitatea pacienților cu diabet să-și îmbunătățească tratamentul. În magazinul online www.cgmdiabet.ro, dispozitivele Mallya reprezintă vârful de lance al portofoliului de produse BIOCORP de soluții conectate inovatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.