Dexcom ONE VS Glucometru

Senzorul meu Dexcom este precis?

Valoarea Glucozei afișată de CGM Dexcom și Valoarea Glucozei afișată de Glucometru

Indiferent dacă sunteți nou în utilizarea produselor Dexcom sau deja experimentat, consultați instrucțiunile produsului înainte de a utiliza Dexcom ONE. Continuați să utilizați glucometrul pentru a lua decizii de tratament până când știți cum funcționează Dexcom pentru dvs. Glucometrul dumneavoastră vă oferă o valoare a glicemiei, dacă testați de două ori (folosind același glucometru sau altul) vă oferă altă valoarea a glicemiei, iar Dexcom ONE vă oferă un al treilea. Ce faci cu toate aceste numere?

Testul

Cea mai precisă valoarea a glucozei va fi întotdeauna un test efectuat și analizat într-un laborator.
Analiza in laborator pe care o face medicul dumneavoastră este considerată o valoarea a glucozei mai precisă decât orice glucometrru pe care îl utilizați acasă.
Atât glucometrele, cât și Dexcom ONE sunt comparate cu analiza de laborator a glucozei pentru a măsura acuratețea în studiile clinice.
Nu trebuie comparate unul cu altul. Din această cauză, este puțin probabil ca valoarea glucozei citite de Dexcom ONE  și valoarea glucometrului să fie exact același număr, dar ar trebui să fie apropiate.
Comparați glucometrul și Dexcom ONE pentru a vedea cât de aproape se potrivesc valoarile afișate: dacă valoarea senzorului Dexcom ONE și valoarea glucometrului se încadrează în ceea ce numim regula 20 (cunoscută și ca regula %20/20), acestea se potrivesc îndeaproape.

În studiile clinice, rezultatele de la dispozitivele de verificare a glucozei la domiciliu sunt considerate corecte dacă respectă regula 20 (cunoscută și ca regula %20/20).

Dacă rezultatul de laborator este mai mare de 100 mg/dL, valoarea CGM nu trebuie să fie cu mai mult de 20% mai mare sau mai mică 1 . Și când rezultatul de laborator este mai mic de 100 mg/dL, rezultatul CGM trebuie să fie în intervalul 20 mg/dL 1 .

De exemplu: dacă analizaa de laborator este de 120 mg/dL, valoarea dispozitivului de verificare a glucozei la domiciliu precum Dexcom  este considerată corectă dacă rezultatul afișat este între 96-144 mg/dL (± 20%).

Regula

Pentru a utiliza regula 20, urmați acești pași folosind tabelul de mai jos:
  1. Căutați valoarea glucometrului în coloana verde din mijloc.
  2. Coloana ONE din stânga arată intervalul scăzut pentru valoarea glucozei înregistrată de ONE care este o potrivire apropiată.
  3. Coloana din dreapta ONE + arată intervalul crescut pentru valoarea glucozei înregistrată de ONE care este o potrivire apropiată.
De exemplu, rândul evidențiat portocaliu arată că, dacă valoarea glucometrului este de 100 mg/dL, valoarea glucozei înregistrată de ONE este o potrivire apropiată dacă este între 80 și 120 mg/dL.

Bune practici de testare a glicemiei din degetele

Când utilizați glucometrul, asigurați-vă că:
  • Benzile dumneavoastră de testare sunt păstrate conform instrucțiunilor și nu au expirat.
  • Mâinile dvs. sunt curate pentru testarea degetelor. Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun (nu gel pentru mâini) și uscați-le. Apoi testați.
Există momente în care valorile glicemiei nu se potrivesc temporar, dar sunt probabil să devină mai apropiate în timp. De exemplu:
  • Prima zi a senzorului. Cand senzorul este nou introdus, diferențele dintre valoarea glucometrului și valoarea glucozei inregistrată de ONE pot fi mai mari. În general, valorile se apropie în primele 24 de ore.
  • Glucoza se schimbă rapid. Când glicemia se schimbă rapid, este mai dificil să compari cifrele. Glucometrul și Dexcom ONE măsoară glucoza din diferite surse (glucometru – sânge și  Dexcom ONE – lichid interstițial), iar glicemia se modifică puțin mai repede înainte de glucoza din lichidul interstițial. Valorile devin mai aproape și mai ușor de comparat atunci când glucoza se stabilizează.
  • Presiune pe senzor. Când ceva apăsă pe senzorul dvs., acesta vă poate afecta citirile ONE. Valorile ar trebui să se apropie după ce presiunea este eliberată.
Dacă doriți, puteți calcula singuri regula 20. Valoarea glucozei inregistrata de  Dexcom ONE trebuie să fie în:
  • 20% din valoarea glucometrului atunci când valoarea glucometrului este de 80 mg/dL sau mai mare
  • 20 mg/dL din valoarea glucometrului atunci când valoarea glucometrului este sub 80 mg/dL