FAQs Mallya

ÎNTREBĂRI GENERALE

Ce este Mallya ?

Mallya se atașează la stilourile (pen) de insulină de unică folosință Solostar®, Flexpen® sau Kwikpen®. Mallya colectează date privind injecțiile cu insulină și le transmite fiabil și în securitate către smartphone-ul dvs prin Bluetooth. Mallya este un dispozitiv medical certificat CE, clasa II-b.

Cum funcționează Mallya ?

Tehnologia integrată măsoară un câmp magnetic și îl traduce într-o doză de insulină. Aceste date sunt apoi transmise prin Bluetooth către smartphone-ul dvs.

La ce folosește Mallya ?

Mallya vă permite gestiunea îmbunătățită a diabetului mulțumită colectării automate a datelor privind injecțiile cu insulină și posibilitatea de a transfera aceste date către medicul de familie sau diabetologul dumneavoastră. Mallya este în prezent singurul dispozitiv din clasa sa etichetat dispozitiv medical CE clasa II-b (CE0459).

Sunt obligat să mă abonez sau să creez un cont personal pentru a utiliza Mallya?

Nu este nevoie să vă abonați sau să creați un cont personal pentru a utiliza dispozitivul Mallya.

Pot utiliza mai multe Mallya ?

Sigur, este chiar recomandat să utilizați 2 Mallya, unul pentru insulina rapidă și celălalt pentru insulina lentă, ceea ce permite afișarea tuturor datelor dvs de insulină în jurnalul de bord. Datorită diferențelor între stilourile diferitelor laboratoare, 3 modele de Mallya sunt recomandate până în prezent: Mallya pentru Solostar – Mallya pentru Flexpen – Mallya pour Kwikpen.

Pot utiliza același Mallya cu două sau mai multe stilouri ?

Nu se recomandă transferul Mallya de la un stilou (pen) la altul, cu excepția înlocuirii stiloului când acesta este gol.

În primul rând, există un model Mallya pentru fiecare tip de stilou din cauza diferențelor ergonomice dintre mărci. În prezent vă sunt sugerate 3 Mallya diferite: Mallya pentru Solostar, Mallya pentru Kwikpen și Mallya pentru Flexpen.

De altfel, din motive practice, cel mai bine este să lăsați Mallya montat pe stilou. Dacă utilizați 2 insuline diferite, de exemplu de la Sanofi, și aveți doar un singur Mallya pentru Solostar, puteți monta Mallya pe oricare dintre stilouri, dar va trebui să fiți foarte atent să selectați insulina corespunzătoare în aplicație la fiecare asamblare / dezasamblare. Noi recomandăm cu tărie utilizarea unui Mallya pentru fiecare stilou în toate cazurile.

Pot utiliza Mallya cu orice stilou de unică folosință ?

Mallya este compatibil cu majoritatea stilourilor (pens) disponibile pe piață, și anume stiloul Solostar® de la Sanofi, (cu excepția Toujeo® Max), Kwikpen® de la Eli Lilly (cu excepția Humalog® Junior) și Flexpen® de la Novo Nordisk.

Pot utiliza același dispozitiv Mallya cu două sau mai multe dispozitive conectate ?

Versiunea actuală a device-ului nu permite încă utilizarea aceluiași dispozitiv Mallya pe două sau mai multe dispozitive conectate. În alte cuvinte, un dispozitiv conectat poate fi asociat cu o singură aplicație.

Trebuie să obțin o autorizație medicală pentru a utiliza Mallya ?

Nu, nu vă este necesară nicio autorizație medicală pentru utilizarea dispozitivului Mallya, însă vă recomandăm să vă informați medicul.

Cum să procedez pentru a face injecțiile cu insulină prin Mallya ?

Odată instalat pe stilou, Mallya nu interferează cu injectarea obișnuită de insulină. Mallya vă poate ghida însă, indicând sfârșitului injecției dvs printr-un semnal sonor și luminos. Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați informațiile tehnice ale stiloului de insulină precum și instrucțiunile de utilizare a Mallya.

ÎNTREBĂRI TEHNICE

Cum să activez noul meu Mallya ?

Mai întâi va trebui să cuplați Mallya prin cablul USB furnizat cu cutia și să-l conectați la un încărcător. Odată conectat, verificați dacă LED-ul se aprinde verde și dacă intensitatea acestuia variază ușor. Lăsați bateria la încărcat timp de zece minute, decuplați cablul USB și apoi verificați dacă LED-ul se aprinde intermitent în portocaliu: acum puteți calibra Mallya.

Cum să calibrez dispozitivul meu Mallya

Trebuie doar să înclinați încet corpul Mallya într-o parte și apoi în cealaltă când acesta se aprinde în portocaliu. Continuați până ce auziți un semnal sonor, iar LED-ul devine verde, apoi se stinge.

Ce să fac dacă Mallya se aprinde intermitent în portocaliu ?

Se aprinde intermitent rapid: calibrarea este în curs

Se aprinde intemitent lent: bateria este descărcată. Conectați și încărcați timp de aproximativ 2 ore pentru o încărcare completă.

Care este nivelul bateriei Mallya când îl pornesc pentru prima oară ?

Când porniți Mallya pentru prima dată, pur și simplu conectați-l prin cablul USB timp de 10 minute pentru a-l « trezi la viață ». Mallya poate fi apoi calibrat și asociat pentru a fi utilizat.
O încărcare completă a bateriei durează aproximativ 2 ore.

Mallya mă anunță când bateria e descărcată ?

Da, LED-ul se va aprinde intermitent lent în portocaliu. Va trebui conectat Mallya prin cablul USB furnizat și lăsat la încărcat timp de aproximativ 2 ore pentru o încărcare optimă.

Cât de des va trebui încărcată bateria Mallya ?

Totul depinde de modul în care utilizați Mallya. Cu toate acestea, la o rată de 3 până la 4 injecții zilnice, Mallya va trebui reîncărcat o dată sau de două ori pe lună.

Care este durata de viață preconizată a Mallya ?

Aceasta este de minim doi ani.

Cum asociez dispozitivul meu Mallya cu stiloul de insulină de unică folosință ?

Țineți corpul Mallya astfel încât fereastra pătrată a părții transparente să fie îndreptată înspre dvs. Aliniați această fereastră cu fereastra dozei stiloului și fixați corpul pe stilou.
Atenție

, cele două ferestre trebuie să fie perfect suprapuse.

Introduceți apoi clema peste butonul de injecție a dozei stiloului. Odată asamblat, LED-ul se aprinde portocaliu și verde dacă Mallya dvs nu este încă asociat cu smartphone-ul dvs. În cazul în care Mallya este deja asociat cu smartphone-ul, LED-ul se va aprinde verde și apoi se va stinge.

Am montat Mallya pe stilou, însă LED-ul este portocaliu.

Verificați alinierea ferestrelor Mallya cu stiloul. Verificați dacă clema e introdusă corect.

APLICAȚIA MOBILĂ MALLYA

Ce este aplicația Mallya ?

Aplicația a fost concepută atât pentru smartphone-uri, cât și pentru tablete, și completează utilizarea dispozitivului medical Mallya. Aceasta vă permite să consultați datele referitoare la injecțiile cu insulină: doza injectată, data, ora, tipul de insulină. Pe lângă jurnalul de bord al injecțiilor, aplicația oferă opțiunea de a crea un raport care poate fi împărtășit cu un profesionist din domeniul sănătății.

Cum descarc și instalez aplicația Mallya?

Aplicația Mallya este disponibilă pe Apple Store (iPhone) și Play Store (Android). Aplicația se instalează într-un mod clasic: va trebui doar să faceți clic pe «obține / instalează» și aplicația va fi instalată automat pe smartphone-ul dvs.

Cum asociez dispozitivul meu Mallya cu aplicația ?

După descărcarea aplicației Mallya, tot ce trebuie să faceți este să porniți Bluetooth pe telefon și să apropriați dispozitivul Mallya de smartphone-ul dvs. Aplicația vă cere să așteptați câteva secunde și asta va fi tot!

Când și cum se sincronizează Mallya cu aplicația ?

Datele sunt transmise către aplicație ori de câte ori Mallya se află în aproprierea telefonului. Nu este deci necesar ca telefonul să fie cu dvs în timpul injecției, sincronizarea se poate face mai târziu și în automat.

Este necesar ca corpul dispozitivului meu Mallya să fie conectat la aplicație când fac o injecție ?

Nu, nu trebuie să fiți conectat la aplicație atunci când efectuați o injecție. Mallya salvează datele fără a fi necesară conexiunea. Când doriți să transmiteți aceste date către aplicație, trebuie doar să activați Bluetooth și să plasați dispozitivul Mallya lângă smartphone-ul dvs. Dacă Bluetooth este activat continuu pe telefon, nu trebuie să faceți nimic.

Pot asocia mai multe Mallya cu aplicația?

Da, puteți asocia două corpuri Mallya cu aplicația, pentru a gestiona insulina rapidă și insulina bazală. În aplicația Mallya, faceți clic pe « Dispozitive » și apoi « Asociați un nou Mallya ».

Pot utiliza Mallya cu două sau mai multe aplicații compatibile ?

Nu, nu puteți utiliza mai multe aplicații în același timp. În timpul fazei de asociere, se creează o conexiune securizată între Mallya și aplicație, interzicându-i acesteia să se asocieze cu o altă aplicație din motive de securitate a datelor (personale și de sănătate). Dacă doriți să asociați Mallya cu o altă aplicație, va trebui să-l resetați mai întâi (reset). Cu toate acestea, puteți asocia două Mallya cu aceeași aplicație Mallya.

Pot asocia dispozitivul meu Mallya cu aplicația când telefonul nu este conectat la internet ?

Da, puteți asocia Mallya cu aplicația atunci când telefonul nu este conectat la internet, trebuie doar să activați Bluetooth.

Pot împărtăși datele înregistrate de către Mallya cu alte persoane? Cum împărtășesc datele înregistrate ?

Da, puteți partaja datele cu ce persoane doriți, indiferent dacă este vorba de cei dragi sau de personalul medical. Partajarea datelor este specifică aplicației Mallya. Pentru a împărtăși datele, pur și simplu faceți clic pe “raport” pentru a permite generarea unui raport PDF pe o perioadă aleasă. Odată creat, acest raport este stocat în smartphone-ul dvs. Și îl veți putea trimite (prin poștă, sms, etc.) oricui doriți.

SIGURANȚĂ & CONFIDENȚIALITATE

Datele mele sunt în siguranță atunci când utilizez Mallya ?

Datele colectate sunt stocate în memoria internă a dispozitivului Mallya.
Mallya încorporează măsurile tehnice de securitate adecvate pentru a proteja securitatea și confidențialitatea datelor dumneavoastră, în special pentru a preveni distorsionarea, deteriorarea, divulgarea și accesarea acestora de către terți neautorizați.

Cine are acces la datele înregistrate de către dispozitivul meu Mallya ?

Numai dvs aveți acces la aceste date și puteți decide să le partajați cu o terță parte, fie că este vorba de cei dragi sau de un profesionist din domeniul sănătății.

Cât timp sunt păstrate datele aplicației Mallya ?

Dispozitivul Mallya reține ultimele 100 doze de eliberare a insulinei.

Toate datele colectate în memoria internă a Mallya sunt șterse prin resetarea acesteia.

Care sunt drepturile mele ?

În conformitate cu reglementările aplicabile și în condițiile definite de către acestea, puteți oricând să vă exercitați drepturile (accesul la date, rectificarea datelor, ștergerea datelor, opoziția, portabilitatea și limitarea prelucrării datelor) prin debifarea opțiunii dedicate în aplicația mobilă în ceea ce privește datele de navigare, sau prin resetarea dispozitivului Mallya în ceea ce privește datele privind doza, data și ora injecției.